Rondom 3d

WEDEROM in een museum. NU met de NOV√Ě SKOK. Het Gorcums Museum presenteert Peter Struycken en bevriende werken. Van 17 februari t/m 8 september. Hij is 85 jaar geworden en toont een selectie van eigen en bevriend werk. Als annex van deze expositie is er extra aandacht voor het gebruik van 3D printers in de beeldende en toegepaste kunst. Aan de hand van het werk van diverse hedendaagse kunstenaars en ontwerpers wordt een impressie gegeven van de mogelijkheden van dit medium. Met o.a werk van @vanderpoelfrida en @designstudiobl . . @gorcumsmuseum @i_lab_inspireren_innoveren . . . #toegepastekunst #appliedart #peterstruycken #computerkunst #licht #algorithmic #verjaardagRondom 3d

Op de derde etage besteedt het Gorcums Museum in Rondom 3D van februari tot september aandacht aan het gebruik van 3D-printers in de beeldende en toegepaste kunst. Aan de hand van het werk van diverse hedendaagse kunstenaars en ontwerpers wordt een impressie gegeven van de mogelijkheden van dit populaire medium.

Tijdens Rondom 3D gaat het Gorcums Museum een samenwerking aan met het i-Lab en Bibliotheek AanZet. Het i-Lab is een regionaal initiatief waarin bedrijven en onderwijs elkaar ontmoeten rondom techniek en innovatie. Na een bezoek aan het Gorcums Museum gaan leerlingen uit het voortgezet onderwijs zelf aan de slag om een model te ontwerpen dat 3D geprint en tentoongesteld zal worden. Ook kunnen jong en oud op de derde etage zelf aan de slag met een 3D-pen of getooid met een VR-bril een ruimtelijke tekening maken.

Met werk van Nick Ervinck, Michiel van der Kley, Bastiaan Luijk, Frida van der Poel, Marco van Trigt en Anouk Wipprecht